torsdag 27 juni 2013

Benfri kotlett, tiggare och byxdressar.

Den här dagen har inte hållt sig till ursprungsplanen som jag hade från början. Den blev liksom knappt ingenting. Problemet var att först efter två timmar efter att ha gått upp så började jag ifrågasätta om det verkligen var fredag. Innan hade jag varit helt säkert. Jag hade kollat upp lunchmenyn på Galliano. Fredagsflottig mat bestående av benfri kotlett, pepparsås och stekt potatis. Lät ju klockrent. Det var när jag stod där i duschen och fredagslöddrade in kroppen som det började slå mig att jag måste ha hoppat över en dag. Faran med att ha semester. Jag tittade upp Gallianos lunch meny igen: Torsdagstorr kyckling proppad med soltorkade tomater. Jag har aldrig förstått mig på soltorkade tomater. Lika lite som att äta lösgodis samtidigt som man lite käckt promenerar fram i urban miljö.
Eftermiddagen har istället spenderats med att kuta runt i försök att byta en jacka som jag köpte igår. Till en storlek mindre. Tänkte inte på att 52 betyder large. Och jag är ju en typisk medium-medel-average-guy. Helt vanlig är jag dessutom. Precis som alla andra. Jag älskar världen!
Okej, hur som helst. Nu sitter jag på köttbullekällarens uteservering. Druckit en kaffe och nu en öl som dessert. Snart ska jag äta hos min mor. Under de fyrtiofem minuter jag suttit här har fyra tiggare kommit fram till bordet. Det finns snart lika många tiggare som fiskmåsar. Vet inte riktigt vad man ska säga om det. Kanske att de som tror att ligor ligger bakom nog ska tänka om. Hur fan skulle det gå ihop sig ekonomiskt i slutändan om varje tiggare får ihop kanske max 100kr om dagen? En liga brukar väl, om inte jag har missuppfattat det bestå av ett gäng personer. Ska ligan sen plocka åt sig stålarna och sen köpa sig en kanelbulle var. 
Däremot är det en hel liga med hjärnceller som ligger bakom den här bloggen. Ca 12-13 stycken. Det där tänk efter före-snacket som farsan alltid försökte pränta in i mig fungerar fortfarande sådär...
Nu är det fan tredje personen jag ser passera här som har en leopardmönstrad byxdress på sig. En utav dem var en man på kryckor. Vad fan är grejen? Spelar det där banangänget med Lasse Åberg i stan eller? 
Hela stan är ett jippo på två räliga ben.
Imorgon är det fredag!