lördag 21 augusti 2010

Stockholm

Kom tillbaka från Stockholm igår. En minisemester med tjejen. Vi gick gator upp och ner. Betade av stadsdel efter stadsdel. Kvarter efter kvarter som vi brukar göra när vi är på semester. Var i Stockholm 2003 sista gången. Alltså med andra ord är jag inte speciellt berest i vår huvudstad. Slogs denna gång av hur stort stockholm är om man promenerar runt i de olika stadsdelarna.

Annat som slog mig var: Hur mycket trängre med människor det är om man jämför med Götet. Hur otroligt vacker stad det är. Vad mycket svårare det var att hitta något ställe med rimliga ölpriser. 55-60 spänn för en sketen stor stark är inte rimligt. Och detta var nödvändigtvis inte mitt i smeten eller på turiststråken. Eller 90 spänn för dagens lunch är rätt utsugarartad med. Sidogatorna är alltid intressantast, men det gäller väl i alla städer. Vidare såg man väldigt mycket slipsklädda typer, men också "vanliga" människor som tordes vara vanliga stockholmare.

I kändisväg såg vi Arne Hägerfors komma lunkande på Djurgården. Vi tog en lång jävla promenad på Östermalm och åt en pizza som hängde tio cm utanför tallriken.

Vi gick en vända på Stureplan för att titta på de riktigt välbärgade fånarna, men det var mer att de glodde på oss där de satt med sina backslicks och seglarscarfar. Kände för att släppa en hög och ljudlig brakskit, men den kom när vi gick längs strandvägen. Där såg vi i ett "mäklarfönster" att en lya på åtta rum såldes för 45 mille.

Min tjej berättade att det nyaste i brattskretsarna är att beställa in två champagneflaskor samtidigt. Till bartendern säger man sen "Du kan vaska den ena...(alltså hälla ut den direkt i vasken)"
På natten drömde jag en mardröm att jag gått in på Kellys och beställt två stora stark och just precis... bett dem vaska den ena ölen.