måndag 6 februari 2012

Bland butchar och råttor och avsugningar.


Nyvaken. Det hör väl till saken...

Jag röker en cigg och dricker en kaffe vid frukostbordet i mitt nya smala kök i min nya lya. Jag drömde att jag fick mig en rejäl avsugning i natt. Eller om det var på tidig morgonkvist. Naturligtvis var det bara en dröm. Jag vaknade nämligen ensam i sängen. Funderar på om det var en vacker kvinna eller en hårig neandertalare som utförde jobbet. Jag hoppas på den förstnämnde.
Det bodde ett lesbiskt par här innan jag flyttade in. Den ena tjejen, ganska blyg och mjuk till sättet och hennes partner, mycket riktigt raka motsatsen. Macho och butchig. Skrattade och rörde sig som en sjörövare. Jag var nere i förrådet i källaren för att stuva in tomkartonger för några dagar sen när miss Butch plötsligt uppenbarade sig från ingenstans. Hon passade på att påpeka att det har varit problem med råttor i källaren tidigare vintrar. En fet råtta hade obekymrat suttit och tittat på henne när hon hängde tvätt i torkrummet. Med uppenbar skräck i mina ögon frågade jag om det hade varit problem med råttor den här vintern. Hon log, sen sa hon: "Nej inte hittills. Men du kan vara lugn..." Hon pausade sig. Jag utrönte något halvsadistiskt i hennes ögonvrå. Sen sa hon: "De kommer med all säkerhet komma tillbaka och hälsa på snart igen!" Hon bullrade igång sitt sjörövarskratt. Hon skrattade hela vägen upp från källaren och jag fick bråttom upp till min lägenhet. Nåväl, Butch och Timid har flyttat ner till första våningen.
Själv bor jag på tredje. Trippar omkring med passgång i mittt 35 kvadratiga palats. Sovandes på ett loft. Drömmer om saker som jag inte berättar för mamma.