söndag 26 december 2010

En annandag eller en annan dag.

Annandag jul. Är på väg upp till morsan och syrran för att äta en andra laddning julmat. Fattar omöjligt hur folk kan frossa i sig högar med skinkor och kalvsylta två veckor innan julen har börjat. Jag är en sillgubbe. Tar en laddning sill. Sköljer ner smörjan med nubbe. Tar ett varv sill till. Skinkan är torr och överskattad.

Nu. En paus på sejdeln innan jag tar arslet upp till sillen och halva familjen. En stor stark. Samma stammisgubbar som vanligt vid baren. Bon Jovi ur högtalarna. En tjej bakom min rygg sitter och flabbar frenetiskt åt något någon hade varit tvungen att betala mig dyrt för att ens anstränga skrattmuskeln. Eller om det var ringmuskeln. T' Pau ur högtalarna. någon vid bordet framför mig visar myntspringan mer än det behövs. Den hårt jobbande tomten kommer aldrig hit. De sitter i ett halvt tjog i baren. Alla borde ha skägg.
Rökpaus. En snubbe jag sett en miljard gånger innan sitter på marken i portuppgången bredvid sejdeln. Han brukar tigga pengar. Jag står där och röker. En annan snubbe går förbi. Tiggaren frågar om han har några pengar. Snubben ger honom en tia. Tiggaren frågar:
"Har du inga tjugor?"
"Men va fan?" svarar snubben. "Du kan ju fan inte få alla mina stålar!!!
Det är därför jag aldrig ger den där typen några stålar. Småborgerligt kanske. Fast ändå inte.... Style is the answer to everything.
Nåväl snön ligger som en välgödd lax på gatan. Tomten är lika osynlig som gud. Enda skillnaden är att tomten är en givmild materialist.
Måste dra från denna alkohol-paradis-hållplats.

Jag ska ju äta sill!!!!!! För helvete!!!!!!