tisdag 9 augusti 2011

Den eviga TV-vilan.

Vår tv pajade ihop igår. Det är förstås otroligt stressande. Förutom nyheter, dokumentärer och en och en annan hyfsad film som man vill se undrar jag genast hur man ska klara sig utan sappandet mellan idioter och idioter i idiotprogram efter idiotprogram. Mat för sitt hat, så att säga. Kan ju likaväl skänka bort soffan samtidigt eftersom den nu förlorar sin mening...
Den andra stressande aspekten är att den döda dumskrälleburken ska släpas ut ur lyan och köras iväg till tippen. Sen ska en ny idiotskrälleburk införskaffas. Hela detta projekt är nästan mer stressande än att tvn är svart och död. Av den anledning att det kanske tar ett tag innan det blir av. Fram till dess är man ju tv-lös.
Där jag stod igår och tryckte på on och off knappen och tvn förblev död tänkte jag: Aaahh, detta är tiden för kreativetet! Jag försökte med andra ord tänka positiv. Käckt!
Jag har precis varit inne på blocket och kollat. Folk skänker bort "tjock-tv:s" på rad. Det får bli till att hämta en sådan. Tjock-tv kan vara det mest efterblivna ord människan kommit på. Det finns egentligen bara ett fåtal anledningar till att ha en platt-tv. Den tar mindre plats och det går att skaffa dem i större modischanger. Visst, det kanske blir bättre bild. Tyvärr så tydlig att filmen ser ut som en nyhetssändning eller dokumentärfilm då filtren de lagt på filmen verkar försvinna. Nonsenet att den väger mindre är trams. Hur ofta bär man omkring på sin tv? Soffan eller det gamla skrivbordet väger kanske också ton. Kanske dags att skaffa plastmöbler. Sen kan man möblera om en gång i veckan.

Hade en tv en gång när jag flyttat till min första lya som ordagrant exploderade. Poff! sa det. Den slocknade, sen kom det en fet svart rökpelare från bakstycket av tvn. Den stod på näst intill alla dygnets timmar. Det kan ju ha varit en bidragande orsak.
Samma vecka dog dammsugaren när jag körde rally med den i vaedagsrummet. Poff! sa det där också. Ett dammoln steg ur gallret på ovansidan av dammsugaren.

Vill minnas att jag var både tv och dammsugarlös ett bra tag framöver. Jag skrev dikter om kvällarna istället.
Blev kreativ med andra ord.
Published with Blogger-droid v1.7.2