torsdag 30 maj 2013

Goodbajos!

Har haft lite mailkontakt ett tag med en donna på den där menlösa datingsidan.
Hon verkade som en trevlig tjej. Efter att jag i mitt sista mail berättade för henne att jag precis ätit stekt fläsk med löksås på Galliano och att jag har en väldig förkärlek för sunkkrogar (det vill säga där det nästan uteslutande hänger alkoholiserade gubbar och tanter) har hon inte hört av sig något mer. Det tycker jag är konstigt. Och lite synd. Jag hann ju aldrig berätta för henne att jag nästan ständigt är fattig och  att jag gärna lyssnar på Eddie Meduza när jag blir full och sitter och hickar och muttrar och svär som en sjöbuse!
Hon skulle med andra ord bara veta vad hon just gått miste om.

Spaning på Tai shanghai.

Mycket lunchande nu. Ett lass friterade räkor på Tai Shanghai.
Annars är det rätt tomt i huvet för tillfället. Reciterar istället vad jag har sett från Tai Shanghais uteservering den sista halvtimmen. En morsa. Hon hade en unge i sele på magen och hon drog på en jättebred dubbelvagn samtidigt. Det såg ganska jobbigt ut. Kunde inte låta bli att dra liknelsen med en känguru med stor reseväska på hjul. 
En snubbe med en cigg i mungipan som stod och letade genom varje ficka tre gånger innan han gick vidare och fram till en tjej som stod och rökte. Han fick sin eld.
En vacker tjej som jag brukade spana in på krogen för massa herrans år sen. Blickarna brukade besvaras. Hon såg inte en dag äldre ut. Hon gick bredvid en man som jag förmodar var hennes man. Han körde en barnvagn framför sig, som jag förmodar att deras barn låg i. Mannen skällde på henne. Högt och argt. Något om att hon måste ändra på sig och göra saker bättre. Hon gick ett steg bakom, tittade ner i marken och bad honom att sänka rösten. Det hela lät ganska sorgligt.
Nu såg jag även den lilla flickan i rött hår som spelade i svt:s serie 30 grader i februari. Vilma tror jag hon hette i serien. Har även sett en fet man i polotröja och en donna bära på en basfiol på ryggen, en tjej visa hela myntinkastet och en cyklande man i krämlila onepiece och beige kavaj.
Det är skönt att ögonen ser. Ibland dock rent smärtsamt.