tisdag 19 april 2011

Klotterglinen

Jag har börjat bli sjukt trött på dessa glin. Klottrarna... Det kan vara ett tecken på att jag börjar bli gammal. Det är jag och pensionärerna som blir upprörda. Jag tycker bara det ser så förbannat trist ut.
När klottret sen börjar dyka upp på gamla fina hus som jag sett på senare tid blir man nästan ledsen. Dessutom är det en helt talanglös skadegörelse. För oss andra betyder inte T.S.D. eller K.U.K. ett jävla skit. Bara fult klotter. Det är kanske ett lyxproblem. Och det finns ju massa annat och bli förbannad på i detta tjyvsamhälle. Som allt meningslöst våld och hundskit på gatorna.

För tio år sedan gick jag en webbdesignkurs. Ännu en arbetsmarknadsåtgärd i raden av arbetsmarknadsåtgärder jag harvat mig igenom. På den kursen gick en grabb som ägnade sig åt graffiti. Han var ute och sprang på nätterna med sin ryggsäck fylld med sprayburkar. Ihop med sina kompisar som också sprang runt med ryggsäckar med sprayburkar.
Han stod alltid och gäspade på morgonfikat. Han sa att han var trött för att han hade varit ute och målat på natten. Lät ungefär som han var konstnär och hade en utomhusatelje. Han brukade måla utsidan på tågvagnar, spårvagnar och allehanda fasader och väggar. När man frågade honom kritiska frågor som tex om han tyckte det var rätt att samhället och vi skattepröjsare skulle betala för att polera bort hans skojeri kunde han svara: Det spelar väl ingen roll, de pengarna hade väl använts till nåt annat meningslöst som ni inte skulle märka av. Hela snubben bar på en väldigt bortskämt attityd. Attityden retade väl aningen gallfeber på vissa av oss. Dessutom var han ju en last för samhället i dubbel bemärkelse. Han befann ju sig även på en arbetsmarknadsåtgärd också. Han betalade ju förvisso skatt precis som vi andra. Både för sin åtgärd och sitt "målande"... och det var ju duktigt!
Published with Blogger-droid v1.6.8