måndag 10 december 2012

Taj Mahal, Göteborg.

Har hittat ett ställe att skriva låttexterna till bandet på: Toaletten på Mc Donalds i brunnsparken. Så jävla bra! Nä.. nu sköja jag allt te att!
Ett indiskt, simpelt hak helt enkelt. Det mest fantastiska med detta place är att de inte spelar någon musik. Därför lämpar det sig perfekt för att just skriva låttexter där. Ingen går dit för att enbart dricka öl, förutom jag då, vilket är lite konstigt då en halvliters flasköl kostar 45 spänn. Det hänger med andra ord inga alkisar där heller. Alla bara skyfflar i sig maten i vansinne.
Det mest speciella med personalen är att de varken är trevliga eller otrevliga. Där igenom lyckas de bli mer otrevliga än trevliga. Mannen som jag antar är ägaren sitter antingen vid ett bord eller bakom disken och blänger på mig besvärat och surt. Och blänger är ingen underdrift. När jag blänger tillbaks håller han kvar blicken... Får en stark känsla av att han inte gillar icke-ätande-ensamma-skäggiga öldrickande män som har lappar och anteckningsböcker på bordet. Det borde stå en rykande, fräsande tandoorigryta där istället.
Idag när jag kom tillbaka efter två månaders frånvaro såg jag att de plockat bort flaggan där det stod Halvliters flasköl 45:-.
Tog det genast personligt.

Om vi släpper en platta med bandet någon gång ska det stå med i tacklistan vare sig de vill eller ej:
Thanx to Taj Mahal, for cheap beers, great lyrical inspiration and staring a hole in my soul.